Страдањата на луѓето од рудници на злато во Намибија и Бугарија

Датум: 30.10.2015.

Локација: Метаноја литературно кафе

Организатор: Еко-свест

 

Двајца говорници- Bertа Kohrs,од Намибија и Даниел Попов од Бугарија со долгогодишно искуство во водењето кампањи против рудници на ураниум и злато доаѓаат во Македонија да го споделат своето искуство со нас.
Дебатата ќе се одржи во петок, на 30 октомври со почеток во 12 часот во Метаноја кафе на ул. Максим Горки (спроти гостилница Јоле, во зградата на Швајцарска амбасада).
Ве очекуваме!

 повеќе

назад