Избрани победниците на видео натпреварот „Кажи ни зошто јагленот ти смета“

Избрани победниците на видео натпреварот „Кажи ни зошто јагленот ти смета“

Би сакале да им заблагодариме на сите за покажаниот интерес за наградниот натпревар „Кажи ни зошто јагленот ти смета“. Известуваме дека жири комисијата составена од двајца претставници од Еко-свест со долгогодишно искуство во секторот енергетика и еден претставник од Europe Beyond Coal ги оценуваа видеата врз основа на критериумите креативност, оригиналност и релевантност на содржината на видеото и едногласно одлучија да ги доделат наградите по овој редослед:

1 место за видеото со наслов „Јаглен

2 место за видеото со наслов „Чернобил или Битола

3 место за видеото со наслов „Пиење кафе и музика

На тимовите и индивидуите кои ги изработија победничките видеа им беа доделени ваучери за велосипеди или електричен тротинет.

Честитаме и се надеваме дека овој натпревар е само почеток на дискусијата за ниско-јаглероден развој во Битола и околните општини.

Leave a Reply