Проекција на филм: This Changes Everything

Проекција на филм: This Changes Everything

Екстремните временски услови предизвикани од климатските промени стануваат се поочигледни. Соочени сме со избор – Ќе го смениме начинот на кој сме ги правеле работите досега или ќе стравуваме за свет без иднина.

По повод Европската недела на мобилност и Неделата за иднината повелете на проекција на филмот “This Changes Everything” овој 21 септември на Школка во градскиот парк во Скопје со почеток во 20:00 часот.

Филмот зборува за седум локални заедници од различни страни на светот кои застанале на фронтот на борбата со фосилните горива и климатската криза. Можеме ли да ги запреме климатските промени и да го трансформираме пропаднатиот економски систем во нешто подобро?!

Да бидеме генерациите што ќе ја зачуваат иднината!

Настанот е дел од проектот „Да зборуваме за климатските промени“ спроведуван од Еко-свест, ЦНВП и ДЕМ. Проектот е финансиран од Европската унија.

Проекцијата се одржува на отворено и влезот е бесплатен. Понесете си нешто за седење и топла облека.

Се гледаме!

Leave a Reply